Essences en Toners: Mijn huidverzorgings-reis in de wereld van K-beauty

      Ik begon me te verdiepen in Koreaanse huidverzorging 2019, beïnvloed door mijn liefde voor K-drama of Koreaanse soaps, de tijd dat ik nieuwsgierig was naar de Koreaanse cultuur, met name Koreaanse huidverzorgingsproducten. Dat is wanneer ik op zoek ben naar mijn persoonlijke behoeften op mijn droge tot gemengde en ruwe huid.


Als ik eerder aan mijn huidverzorging denk, denk ik automatisch aan TONERS voor diepe reiniging en dan MOISTURIZING CREAMS, heel basic en helemaal niet bewust wat mijn huidtype is en de behoefte van mijn huid op dat moment.

Over het algemeen heb ik helemaal geen idee van deze geweldige producten op de markt en dan nog die duizenden K-beauty producten die er zijn, het is overweldigend.


“De wereld van Koreaanse huidverzorging brengt veel bewustzijn en opwinding als het gaat om het verzorgen van je huid’, volgens Marisa Garschik, MD a board -certified dermatologist at Medical Dermatology & Cosmetic Surgery in NYC’. (byrdie.com). 

Dit is zeer waar voor mij. Eerst weet ik niet waar ik moet beginnen.


De K-beauty markt gaf dit idee om je huidproblemen aan te pakken, die stralende huid te krijgen, het sheetmasker, 10-stappen huidverzorgingsroutine, 7-skins, een heel andere benadering van het drogisterij-idee van ‘alles-in-één’-crèmes volgens uw leeftijd.

Wat me verbaasde, dat ik nu niet meer zonder kan, zijn hun essences en toners.

Wat zijn essences?

Essence in de K-beauty-wereld is het hart van hun regime. Het is de populaire categorie die de super- gehydrateerde, glowy skin, dewy skin en instagrammable skin (zonder filter) van de Koreanen geeft. Verwar het niet met toners, essence heeft meer geconcentreerde actieve ingrediënten die diep in de huid zullen doordringen en de effecten van je andere producten die volgen versterken.

Mijn eerste essence die ik probeerde

COSRX Advanced 96 Snail Mucin Power Essence, ook mijn allereerste Kbeauty-product dat ik probeerde. Ik was meteen verliefd op deze essence, het heeft een slijmerige consistentie, maar maak je geen zorgen, het is niet slijmerig wanneer het wordt aangebracht. Het is erg licht van gewicht en trekt zo snel in als het wordt aangebracht. Ik heb opgemerkt that mijn huid straalde met alleen de essence toegevoegd aan mijn normale routine. Tot nu toe blijft Cosrx Advanced 96 Snail Mucin Power Essence in mijn routine en heb ik al hoeveelheid fles van deze slakkenslijm essence gebruikt.

Sindsdien, ontdekte ik de voordelen van essence, werd een belangrijke stap in mijn routine.

Wat zijn toners?

Een andere ontdekking op het gebied van huidverzorging van K-beauty zijn hun toners. In het Koreaans worden ook ‘skin’ genoemd.

Ik ben gewend toners te gebruiken als mijn diepe reiniging, maar met de K-beauty zijn toners ook geweldige producten en bieden ze verschillende functies.

Toners voegen hydratatie toe en brengen de pH van de huid in evenwicht na het reinigen. Het kan ook een exfoliërende toner zijn, zonder je huid uit te drogen. 

Er zijn  geweldige producten om te proberen met alleen deze 2 categorieën, en ze kunnen al een verschil maken.

Mijn beste toners die ik heb geprobeerd

Some By Mi Yuja Niacin Brightening Toner is een verhelderende toner met maar liefst 90% yuja-fruit extract en een niacinamide. Het heeft een dikke consistentie die ik interessant vind. Voordat ik Kbeauty ken, ben ik gewend aan waterige toner, dus deze dikke consistentie in toners is best interessant. 

Wanneer aangebracht, zo licht en verfrissend en je voelt je gehydrateerd. De Yuja Niacin Brightening toner geeft glans aan een doffe huid met het voordeel van niacinamide en vitamine C.

Innisfree Jeju Cherry Blossom Skin, is een hydraterende toner die meerdere keren kan worden aangebracht (7-skin-methode) om een zachte en volle huid te krijgen. Deze methode is erg populair om lagen en lagen van hydratatie toe te voegen, vooral als je uitgedroogd bent. Het heeft een heel lichte geur van de kersenbloesem (wat ik niet erg vind) die aromatische therapie aan je routine toevoegt.

I’m From Rice Toner, verhelderende toner met een hoog concentraat van rijstwater en niacinamide. Deze toner is erg populair geweest in de gemeenschap en zo ook bij mij toen ik dit probeerde. Het heeft een verhelderend effect en hydrateert de huid. Dit kan ook met de 7-skin methode.

Het heeft een melkachtige consistentie alsof je letterlijk rijstwater in je gezicht slaat: D. Het was een gewoonte van vroeger, Koreaanse vrouwen wassen hun gezicht met rijstwater, daarom is rijstwater een ingrediënt dat veel wordt gebruikt in verschillende merken tegenwoordig.

Er zijn nog meer interessante en geweldige producten om te proberen op de markt. In mijn volgende blog zal ik meer van deze beproefde producten delen.


Bedankt voor het lezen en veel plezier met ontdekking van K-beauty!

Denk er om dat elke huid is anders.  

Je bent uniek! XOXO


Shop het verhaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *